Wednesday, November 16, 2011 | 4:45 AM | 0 comments
Bahan-bahan ( 5-6 )
1 pack spaghetti (jenis lain pun boleh, ikut kesukaan contohnya fettucine)
2 labu bawang besar (yg kaler kuning tu)
2 ulas bawang putih - hiris
1 tin button mushroom (nak letak sayur lain pun boleh)
500 gm minced beef/chicken
1 tin tomato puree
1 tin air (sukat guna tin tomato puree tadi)
Oregano
Sedikit margerine/butter
Cara-cara
Dalam satu periuk, rebus air + sesudu margerine. Bila dah mendidih, baru masukkan spaghetti tu. Masak dlm 5-6 minit (ikut arahan pada bungkusan spaghetti itu)
Sementara biar spaghetti tu masak, diced kan bwg besar (kecil-kecil) dan hiris bawang putih.
Masukkan sedikit margerine (dlm 3-4 sudu besar) ke dalam periuk yang lain. Goreng bawang putih sehingga kekuningan. Kalau tak suka bwg putih, keluarkan dari periuk itu selepas bwg masak.
Masukkan pula bawang besar yg telah dipotong dadu kecil2 tadi. Biarkan bwg masak sekejap.
Hollo people ! :) First , thanks ar at korang coz da cuba resepi-2 dalam blog CEKadien yang tak seberapa cantik tapi MENARIK bukan ? :D Harap kalau korang sudah cuba tu sila-2 la comment at resepi yang korang cuba tu , atau at shoutbox . comment je pape pon . masakan korang tak menjadi ke ape ke yea , then share-2 lha blog CEKadien nie at kawan-2 korang yea ;) :) if CEKadien harap korang semua stalking lha slalu blog recipe CEKadien nie yea ;) ouh yaa ! jangan lupa korang mintak je resepi yang korang nak , CEKadien pasti updates k ? okey peeps ! semoga berjaya :D
""
Spaghetti Bolognese
Wednesday, November 16, 2011 | 4:45 AM | 0 comments
Bahan-bahan ( 5-6 )
1 pack spaghetti (jenis lain pun boleh, ikut kesukaan contohnya fettucine)
2 labu bawang besar (yg kaler kuning tu)
2 ulas bawang putih - hiris
1 tin button mushroom (nak letak sayur lain pun boleh)
500 gm minced beef/chicken
1 tin tomato puree
1 tin air (sukat guna tin tomato puree tadi)
Oregano
Sedikit margerine/butter
Cara-cara
Dalam satu periuk, rebus air + sesudu margerine. Bila dah mendidih, baru masukkan spaghetti tu. Masak dlm 5-6 minit (ikut arahan pada bungkusan spaghetti itu)
Sementara biar spaghetti tu masak, diced kan bwg besar (kecil-kecil) dan hiris bawang putih.
Masukkan sedikit margerine (dlm 3-4 sudu besar) ke dalam periuk yang lain. Goreng bawang putih sehingga kekuningan. Kalau tak suka bwg putih, keluarkan dari periuk itu selepas bwg masak.
Masukkan pula bawang besar yg telah dipotong dadu kecil2 tadi. Biarkan bwg masak sekejap.