Music Here :D




Clickable

+FOLLOW HOME MONSTER AFFIES EXTRA



ROARRRRR!

Oke reader , kalau ada pape contact , CEKadien at bawah niey :). in love and still counting.


Twitter ┆ Fan Page ┆ Official Blog ┆ FORMSPRING ┆ FACEBOOK


Like Like !



Notes

ShoutMix chat widget



Sparkles




Credits


© {ENRECCA // a Little Lamb}
All rights reserved 2011.
Lamb Chop
Sunday, January 30, 2011 | 10:32 PM | 0 comments

 Ingredient

4 keping daging lamb
Bahan rempah perap
5 ulas bawang putih
1 sudu besar lada hitam
1 sudu makan daun rosemary kering
1/2 sudu makan jintan kasar
2 sudu besar sos tiram
1 sudu makan kicap manis
1 sudu besar gula
1 sudu kecil garam
2 sudu besar jus limau
2 – 3 sudu besar minyak zaitun
Cara penyediaan
1. Goreng bawang putih  dengan minyak zaitun hingga kekuningan. Angkat dan ketepikan.
2. Tumbuk jintan, lada hitam, daun rosemary kering, garam, gula hingga lumat. Kemudian masukkan bawang putih yang telah digoreng, minyak  zaitun ( bekas gorengan bawang putih tadi ), jus limau, kicap dan sos tiram.
3. Tumbuk dan gaul sebati rempah tadi dengan daging lamb.
4. Perap semalaman dalam peti sejuk.
5. Bila masa untuk memanggang bolehlah di bakar atas kuali non stick  atau pembakar elektrik…


« Previous Post | Newer Post »
ROAARRRR!


Hollo people ! :) First , thanks ar at korang coz da cuba resepi-2 dalam blog CEKadien yang tak seberapa cantik tapi MENARIK bukan ? :D Harap kalau korang sudah cuba tu sila-2 la comment at resepi yang korang cuba tu , atau at shoutbox . comment je pape pon . masakan korang tak menjadi ke ape ke yea , then share-2 lha blog CEKadien nie at kawan-2 korang yea ;) :) if CEKadien harap korang semua stalking lha slalu blog recipe CEKadien nie yea ;) ouh yaa ! jangan lupa korang mintak je resepi yang korang nak , CEKadien pasti updates k ? okey peeps ! semoga berjaya :D

""




Lamb Chop
Sunday, January 30, 2011 | 10:32 PM | 0 comments

 Ingredient

4 keping daging lamb
Bahan rempah perap
5 ulas bawang putih
1 sudu besar lada hitam
1 sudu makan daun rosemary kering
1/2 sudu makan jintan kasar
2 sudu besar sos tiram
1 sudu makan kicap manis
1 sudu besar gula
1 sudu kecil garam
2 sudu besar jus limau
2 – 3 sudu besar minyak zaitun
Cara penyediaan
1. Goreng bawang putih  dengan minyak zaitun hingga kekuningan. Angkat dan ketepikan.
2. Tumbuk jintan, lada hitam, daun rosemary kering, garam, gula hingga lumat. Kemudian masukkan bawang putih yang telah digoreng, minyak  zaitun ( bekas gorengan bawang putih tadi ), jus limau, kicap dan sos tiram.
3. Tumbuk dan gaul sebati rempah tadi dengan daging lamb.
4. Perap semalaman dalam peti sejuk.
5. Bila masa untuk memanggang bolehlah di bakar atas kuali non stick  atau pembakar elektrik…


Older Post | Newer Post
sweet Escape


the lovelies..

❖ Mieey Emiey ❖ Aqeel DarkFox ❖ NuWr AfyFah ❖ Zerin Yin




Extra



Photo photo Masakan ❤❤
semasa study at Giat Mara :D



Oke , yang pakai baju warna pink tu Cikgu Kitchen/masak dan yang pakai baju merah tu Cikgu Sevice/Pramusaji kitorang ❤

Masakan & Pramusaji (MNP) ❤

Kek Coklat Buah ❤

Kek Coklat Badam ❤

Butter Cake ❤

Cup Cake ❤

Cup Cake ❤

Spaghetti ❤

Dop ingad name menda ? ❤

Spaghetti Seafood ❤

Spaghetti Carbonara ❤

Tart Buah ❤

Tart ❤

Tart Buah ❤

Tart Buah ❤

Tart Buah ❤
Oke Readers !
. Hehe , nampak sedapkan ? urmm yummy yummy

Okeh , yang ni je yang dapat aku upload :)